« terug naar vorige pagina

Thyrax – Apotheek

Thyrax®

Door leveringsproblemen bij de fabrikant van Thyrax® kan de apotheek de komende maanden uw vertrouwde medicijn niet leveren. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Thyrax® Duotab
Het tekort geldt per direct voor Thyrax® Duotab 0,025mg. In de komende dagen/weken verwachten we ook de 0,100mg en 0,150mg niet meer te kunnen leveren. Dat betekent dat u in de komende periode een vergelijkbaar medicijn ontvangt, met dezelfde werkzame stof levothyroxine. Stop nooit zelf met het gebruik van Thyrax®.

Overleg huisarts
In Nederland zijn verschillende geneesmiddelen beschikbaar met dezelfde werkzame stof. Welk geneesmiddel u krijgt bepalen wij in overleg met uw huisarts. Omdat het instellen van patiënten op schildkliermedicijnen erg nauw luistert, wordt uw schildklierfunctie extra gecontroleerd bij de wisseling van het medicijn.

U ontvangt een ander medicijn. Wat moet u doen?

Zes weken nadat u bent omgezet naar het nieuwe merk medicijn, moet uw schildklierfunctie gecontroleerd worden. Mogelijk wordt de dosering aangepast. Neem voor deze controle contact op met uw arts.
Krijgt u in de tussenliggende periode klachten? Neem ook dan contact op met uw arts.
Is de medicatie bedoeld voor kinderen? Bent u zwanger of heeft instellen bij u eerder problemen opgeleverd? Dan kan het nodig zijn uw schildklierfunctie vaker te controleren.
Ervaart u bijwerkingen en gezondheidsklachten na de omzetting? Meld deze dan ook bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Op de website van het CBG vindt u veel vragen en antwoorden.

15-01-2016