« terug naar vorige pagina

Medicatiebewaking

U levert uw recept in en dan?
U komt met uw recept bij de apotheek. Of uw huisarts heeft het recept al naar de apotheek gestuurd. De apothekersassistent aan de balie neemt uw recept aan. Soms stelt ze u nog een paar vragen. Dan voert ze het recept in uw patiëntendossier in de computer in. Met behulp van een computerprogramma wordt dan gecontroleerd of u de medicijnen veilig kunt gebruiken. Dit heet ‘medicatiebewaking

Lees meer over ‘medicatiebewaking’: Wat kan de apotheker voor u doen?

Uw patiëntendossier
Om medicatiebewaking te kunnen uitvoeren wordt gebruik gemaakt van de informatie over uw medicijngebruik in uw patiëntendossier in de computer van de apotheek. Belangrijk voor de medicatiebewaking is dat de gegevens in uw dossier correct en compleet zijn. U kunt daar zelf aan bijdragen. Geef het bijvoorbeeld door als u weet dat u allergisch bent voor een bepaalde stof, als u zwanger bent of als u receptmedicijnen bij een andere apotheek heeft gehaald. Ook medicijnen die u zonder recept kunt kopen, kunnen invloed hebben op uw andere medicijnen. Geef daarom ook door aan uw apotheek welke medicijnen u zonder recept gebruikt. Deze worden dan ook in uw dossier ingevoerd, zodat de apotheek ook hierop kan letten bij de medicatiebewaking.

Vindt u een goede medicatiebewaking belangrijk? Dan is het verstandig uw vaste apotheek te hebben en daar elke keer naar toe te gaan. Dan weet u dat in uw apotheek uw dossier compleet is.