« terug naar vorige pagina

Medische gegevens – Apotheek

Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Apotheek Maarssenbroek maakt gebruik van de zorginfrastructuur om gegevens over uw medicatie uit te wisselen met andere apotheken, de huisartsenpost en medisch specialist uit het ziekenhuis. Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling.

Wilt u dat uw medicatiegegevens beschikbaar zijn als u bij een andere apotheek medicijnen gaat halen, een afspraak hebt met een medisch specialist of bij de huisartsenpost komt? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan direct bij een bezoek aan onze apotheek of online via www.ikgeeftoestemming.nl.

Online toestemming geven op www.ikgeeftoestemming.nl kunt u op twee manieren toestemming regelen:

1. Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen uw bericht in een speciaal en beveiligd portaal. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.

2. Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.

Om de toestemming voor de apotheek te regelen, zoekt u op www.ikgeeftoestemming.nl naar Apotheek Maarssenbroek. U kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan bij de apotheek of via www.ikgeeftoestemming.nl.

Meerdere apotheken en huisarts?

Haalt u regelmatig medicijnen bij verschillende apotheken en wilt u dat zij uw medicatiegegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. Andere zorgverleners kunnen uw gegevens dan opvragen als het nodig is voor uw behandeling. Als u wilt dat ook uw huisarts uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar kan stellen, geef dan ook uw huisarts toestemming. De huisartsenpost kan dan een samenvatting van uw dossier opvragen. U regelt uw toestemming snel en gemakkelijk op  www.ikgeeftoestemming.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze apotheek naar de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl.