Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content

Herhaal medicatie

Wilt u een herhaalrecept aanvragen dan kunt u dit doen via ELCM Online.

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Stel een vraag

Alle medische vragen stelt u via ELCM Online.

Heeft u een administratieve vraag dan stelt u deze via onderstaand formulier.

 

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Inschrijven

Inschrijfformulieren

Om u in te schrijven in onze praktijk hebben wij de inschrijfformulieren nodig die u hierbij kunt downloaden en uitprinten. Na invulling en ondertekening kunt u deze bij ons afgeven of naar ons toesturen. Na het verwerken van deze inschrijfformulieren staat u ingeschreven in onze praktijk. Bij het eerste contact met onze praktijk moeten wij uw legitimatiebewijs controleren, wilt u ervoor zorgen dat u deze dan kan tonen.

Voor nieuwe inschrijvingen is ons zorggebied Maarssenbroek, dus iedere bewoner van dit zorggebied is bij ons van harte welkom.

Wij adviseren u om uw huidige huisarts op tijd te laten weten dat u zich laat uitschrijven.

Inschrijfformulieren huisartsenpraktijk Pauwenkamp

Voorlopige inschrijving huisartsenpraktijk

Als u zich wilt laten inschrijven in onze praktijk hebben wij een aantal gegevens nodig die staan vermeld op de inschrijfformulieren.

Om u voorlopig in te schrijven in onze praktijk stuur dan een mail naar pauwenkamp@elcm.nl met daarin uw naam, adresgegevens, geboortedatum, BSN-nummer en de gegevens van uw zorgverzekering.

Wij kunnen u dan al wel inschrijven maar dit zal pas definitief zijn zodra we de ingevulde en ondertekende formulieren van u ontvangen hebben.

Inschrijfformulieren huisartsenpraktijk Pauwenkamp

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Tip of klacht melden

Over de praktijk

Belangrijke informatie in verband met het Coronavirus / COVID 19

Voor het laten testen op Corona belt u  GGD 0800-1202 (bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur)

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.
==================================================================

Over onze huisartsenpraktijk:

Ook in deze ingewikkelde tijd zijn wij er voor u. We hebben een aantal speciale maatregelen genomen. De praktijk is toegankelijk alleen voor mensen met een afspraak. Neemt u telefonisch of via de mail contact met ons op. We proberen u zoveel mogelijk via deze weg te helpen. U kunt ook een e-consult aanvragen via de portal op onze website of de medgemak app. Veel antwoorden kunt u zelf vinden via onderstaande websites. Als het nodig is dan kunnen wij u zien. Hierbij maken we voor mensen met luchtwegklachten en koorts gebruik van een aparte locatie. De huisarts hier werkt in beschermende kleding.

Over het Corona virus:

Klachten die kunnen duiden op besmetting zijn neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Deze klachten kunnen ook door een ander, meer gebruikelijke virus veroorzaakt worden. Voor de behandeling maakt dit nu geen verschil. Gelukkig herstellen de meeste mensen vanzelf van het Corona virus. Er is een kleine kans op een ernstig beloop waarbij mensen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. De kans op een ernstig beloop is groter bij ouderen (vanaf 70 jaar) en mensen met een verminderde weerstand door bijvoorbeeld suikerziekte of COPD. Adviezen:

 • Als u geen klachten heeft : blijf zoveel mogelijk thuis en zorg goed voor uzelf (voldoende nachtrust, gezonde voeding, ontspanning/afleiding/lichaamsbeweging)
 • Als u lichte klachten heeft : blijf thuis en ziek het uit. Probeer ruim voldoende te drinken en neem paracetamol om pijn en koorts te verlichten.
 • Als u ernstige klachten heeft (bv benauwdheid en erge zwakte, u kunt niet meer naar het toilet lopen zonder ondersteuning): neem telefonisch contact op met de praktijk.

Verder informatie over het Coronavirus vindt u op:

=================================================================

U kunt bij ons terecht voor huisartsenzorg in volle omvang.

Dat betekent dat u voor alle vragen met betrekking tot uw fysieke of geestelijke gezondheid bij ons terecht kunt. Wij zullen ons best doen u zo goed mogelijk te helpen en uw vragen te beantwoorden. Vaak lukt dat binnen onze praktijk en met hulp van andere hulpverleners in de buurt. Als dat nodig is verwijzen wij u in overleg met u naar specialistische hulp in het ziekenhuis.

 

Lees verder

Vacature doktersassistente

 • DOKTERSASSISTENTE m/v 

  Wij zijn op zoek naar een  doktersassistente voor de vrijdag.

  Ben je gediplomeerd doktersassistente en houd je van zelfstandig werken, afwisseling en werken in een kleine, gezellige praktijk, dan nodigen we je uit om bij ons te komen solliciteren.

  Ons team bestaat uit 2 huisartsen, 1 assistente en praktijkondersteuners somatiek, GGZ en Jeugd.

  We werken met Medicom.

  Wij bieden:
  – een zelfstandige functie
  – mogelijkheden voor eigen spreekuren (dan evt. ook uitbreiding van uren)
  – een prettige werkomgeving
  – arbeidsvoorwaarden conform CAO Huisartsenzorg

  Ben jij die zelfstandig functionerende, patiëntvriendelijke en gezellige assistente? Mail dan je sollicitatiebrief met CV naar Monique Gresnigt, m.gresnigt@elcm.nl

  Bij vragen, bel of mail gerust naar de praktijk.

Openingstijden

NHG Praktijk Accreditatie

Onze praktijk is geaccrediteerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dat wil zeggen dat wij aan op een groot aantal punten de kwaliteit en zorgvuldigheid van onze praktijkvoering op orde hebben. Periodiek wordt deze accreditatie gecontroleerd. Daarnaast vraagt de accreditatie om steeds nieuwe verbeteringsplannen. Zo blijven wij actief bezig met onze kwaliteit.

Handig om te weten

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen (bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent) dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.

 

Lees meer

Spoedpost Noordwest Utrecht (voorheen huisartsenpost Leidsche Rijn)

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend wordt geregeld door Spoedpost Noordwest Utrecht. Op deze spoedpost werken alle huisartsen uit de regio Noord-West Utrecht samen.

                          

Lees meer

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

 • het advies van de huisarts
 • de uitslagen van onderzoek
 • de lijst met uw medicijnen

Lees meer

U kunt uw uitslag en een toelichting online bekijken op MijnGezondheid.net of u kunt uw onderzoeksuitslag ook telefonisch opvragen.

Lees meer

Medgemak-MGN.nieuwsberich
MedGemak app op uw telefoon

MedGemak is de app om u te helpen bij het optimaal regelen van uw zorgtaken. Zo heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie. u kunt eenvoudig een online afspraak maken bij uw huisarts. Daarnaast is het mogelijk een bericht naar uw zorgverlener te sturen met bijlage. Hoe gemakkelijk is dat!.

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (ELCM online).

Voor uitleg en meer informatie: www.mijngezondheid.net

Je huisarts kan jouw medische gegevens delen met andere zorgaanbieders, bijvoorbeeld de huisartsenpost. het delen van je medische gegevens gebeurt via het Landelijke Schakelpunt (LSP) Maar alleen als jij dit goed vindt. Voor het filmpje en toestemmingsformulier klik op lees meer.

Lees meer

U kunt bij ons terecht voor een medisch reisadvies en alle vaccinaties. Een aantal van onze huisartsen en assistentes hebben hiervoor een aanvullende opleiding gevolgd en zullen u graag helpen.

Lees meer

Meer informatie

  • ELCM Online, U logt in via digiD met SMS functie en kan dan vanuit het dossier de medicatie herhalen. Dit kan 24 uur per dag. Het dossier moet de eerste keer vrijgegeven worden door de huisarts voordat u hier gebruik van kan maken.
  • Via de email pauwenkamp@elcm.nl, noteer uw naam, geboortedatum en adres en geef aan om welke medicatie het gaat, met sterkte en gebruik. Dit kan 24 uur per dag.
  • Herhaalservice van de apotheek. De apotheek zorgt dat de chronische medicatie klaarstaat en heeft dan al toestemming van de huisarts voor het leveren van de medicatie. Deze service kan U in de apotheek bespreken of dit voor U mogelijk is.
  • Via de assistente aan de telefoon of aan de balie.
 • Privacyreglement van onze praktijk

  Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

   Algemeen

  De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

   Huisartsenpraktijk

  In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).

   De plichten van de huisartsenpraktijk

  Huisartsenpraktijk Pauwenkamp is volgens de AVG  de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:

  • Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
   • voor zorgverlening;
   • voor doelmatig beheer en beleid;
   • voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
  • Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
  • U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
  • Alle medewerkers binnen huisartsenpraktijk Pauwenkamp hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
  • Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
  • Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

  Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

   Uw rechten als betrokkene:

  U heeft de volgende rechten:

  • Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
  • Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
  • Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
  • Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
  • Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
  • Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

  Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken aan  huisartsenpraktijk Pauwenkamp. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).

   Toelichting op het aanvraagformulier

  U moet er rekening mee  houden dat medische gegevens ingevolge de wet in principe maximaal vijftien jaar bewaard worden. U helpt ons met het opzoeken van uw dossier en het beschermen van uw privacy als u het formulier zo volledig mogelijk invult. De door u ingevulde gegevens worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Huisartsenpraktijk Pauwenkamp is niet aansprakelijk voor fouten in de postbezorging. Indien u er de voorkeur aan geeft om het dossier persoonlijk, of door een gemachtigde, op te halen dan kunt u dit op het formulier aangeven.
  Gegevens patiënt

  Hierbij vermeldt u de gegevens van de persoon over wie het medisch dossier gaat. De Wet Geneeskundige Overeenkomst (WBGO) beschouwt de patiënt als meerderjarig vanaf 16 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar die inzage/afschrift van hun medisch dossier willen, moeten zelf de aanvraag indienen. Indien de patiënt niet meer in leven is, is het verstrekken van de medische gegevens toegestaan indien verondersteld kan worden dat de overledene hiertegen geen bezwaar zou hebben gehad of er sprake is van zwaarwegende belangen om de zwijgplicht van de zorgverlener te doorbreken. Deze beslissing ligt bij de zorgverlener.

  Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

  De medewerkers van huisartsenpraktijk Pauwenkamp hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).

  Uitwisseling gegevens
  Huisartsenpraktijk Pauwenkamp wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven,  via <het Landelijk Schakelpunt> relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.

   Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.

  Overdracht van uw dossier

  Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts.  De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.

  Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts persoonlijk of per aangetekende post overgedragen.  U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe huisarts worden overgedragen. Beide huisartsen moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.

  Vraag of klacht

  Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Dan gaat uw huisarts hierover graag met u in gesprek.

  NIVEL

  Onze huisartsenpraktijk doet mee aan het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Het Nivel kent een zeer strikt privacy beleid en ontvangt van ons geen informatie waarmee patiënten direct geïdentificeerd kunnen worden. Patiënten kunnen bij onze zorgverlener(s) meer informatie opvragen en daar ook hun eventuele bezwaar laten registreren. Meer informatie kunt u vinden op de website van Nivel Zorgregistraties eerste lijnhttps://www.nivel.nl/nl/NZR/zorgregistraties-eerstelijn en voor de privacybescherming: https://www.nivel.nl/nl/NZR/over-nivel/privacybescherming.

   

   

 • Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

  Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

   

   

Medewerkers

M. Gresnigt - Verhoef
Huisarts
G. Breur - Raymakers
Huisarts
A. Hardeman
Doktersassistente

Onze assistente Alexandra staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt.

Lees meer

G. Ladru - Hollestelle
Praktijkverpleegkundige diabetes, longziekten, hart- en vaatziekten

Werkt op: dinsdagmorgen en woensdag

Lees meer

E. van de biezen
Praktijkverpleegkundige geestelijke gezondheidszorg

Werkt op: vrijdag

Lees meer

Nena van Toorn
N. van Toorn
Praktijkverpleegkundige geestelijke gezondheidszorg jeugd

Werklocatie met ingang van 1-7-2018: Safariweg 72, Maarssen 1e verdieping.

Werkt op: maandag, dinsdag en vrijdag tot 14.00 uur. En donderdag hele dag.

 

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent