sluiten

Herhaal medicatie

Wilt u een herhaalrecept aanvragen dan kunt u dit doen via ELCM Online.

sluiten

Stel een vraag

Alle medische vragen stelt u via ELCM Online.

Heeft u een administratieve vraag dan stelt u deze via onderstaand formulier.

sluiten

Inschrijven

Inschrijfformulieren

Om u in te schrijven in onze praktijk hebben wij de inschrijfformulieren nodig die u hierbij kunt downloaden en uitprinten. Na invulling en ondertekening kunt u deze samen met een kopie van uw legitimatiebewijs bij ons afgeven of naar ons toesturen. Na het verwerken van deze inschrijfformulieren staat u ingeschreven in onze praktijk.

Wij adviseren u om uw huidige huisarts op tijd te laten weten dat u zich laat uitschrijven. Zodra wij het dossier van uw huisarts ontvangen hebben nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek met uw nieuwe huisarts.

Inschrijfformulieren huisartsenpraktijk Zwanenkamp

 

Voorlopige inschrijving huisartsenpraktijk

Als u zich wilt laten inschrijven in onze praktijk hebben wij een aantal gegevens nodig die staan vermeld op de inschrijfformulieren.

Om u voorlopig in te schrijven in onze praktijk stuur dan een mail naar zwanenkamp@elcm.nl met daarin uw naam, adresgegevens, BSN en de gegevens van uw zorgverzekering.

Wij kunnen u dat al wel inschrijven maar dit zal pas definitief zijn zodra we de ingevulde en ondertekende formulieren van u ontvangen hebben.

Inschrijfformulieren huisartsenpraktijk Zwanenkamp

Zwanenkamp

Over de praktijk

U kunt bij ons terecht voor huisartsenzorg in volle omvang.

Dat betekent dat u voor alle vragen met betrekking tot uw fysieke of geestelijke gezondheid bij ons terecht kunt. Wij zullen ons best doen u zo goed mogelijk te helpen en uw vragen te beantwoorden. Vaak lukt dat binnen onze praktijk en met hulp van andere hulpverleners in de buurt. Als dat nodig is verwijzen wij u in overleg met u naar specialistische hulp in het ziekenhuis.

Lees meer

Openingstijden

NHG Praktijk Accreditatie

Onze praktijk is geaccrediteerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dat wil zeggen dat wij aan op een groot aantal punten de kwaliteit en zorgvuldigheid van onze praktijkvoering op orde hebben. Periodiek wordt deze accreditatie gecontroleerd. Daarnaast vraagt de accreditatie om steeds nieuwe verbeteringsplannen. Zo blijven wij actief bezig met onze kwaliteit.

Handig om te weten

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen (bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent) dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor als u geen tijd heeft of als u enige moeite heeft vervoer te regelen om naar het gewone spreekuur te komen. Daarnaast zijn in de praktijk de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
De doktersassistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

Avond-, nacht- en weekenddienst Huisartsenpost

Huisartsenpost Leidsche Rijn

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend wordt geregeld door huisartsenpost Leidsche Rijn van Primair huisartsenposten. Op deze huisartsenpost (en die in Woerden) werken alle huisartsen in de regio NoordWest Utrecht samen.

 

Lees meer

Reizigersadvies

U kunt bij ons terecht voor een medisch reisadvies en alle vaccinaties. Een aantal van onze huisartsen en assistentes hebben hiervoor een aanvullende opleiding gevolgd en zullen u graag helpen. Omdat wij uw medische situatie en eventuele medicatie kennen kunnen wij u een advies op maat geven.

Lees meer

Onderzoeksuitslag

U kunt uw uitslag en een toelichting online bekijken op MijnGezondheid.net of u kunt uw onderzoeksuitslag ook telefonisch opvragen.

Lees meer

Meer informatie

 • ELCM online tijdelijk niet beschikbaar

  Donderdag 18 mei zal ELCM online voor onderhoud en verbetering van de dienstverlening tijdelijk niet beschikbaar zijn. Het inlogscherm zal er hierna anders uitzien. Tussen 07.00 en 08.00 zal u hierdoor geen gebruik kunnen maken van deze diensten.

 • Opvolger Wendy Johnson

  Vanaf 1 februari komt Shafiq Alikhil de huisartsengroep versterken als opvolger van Wendy Johnson. Dokter Alikhil is een ervaren huisarts die op dit moment werkzaam is in Utrecht en graag een eigen praktijk wil beginnen. Hij zal vanaf 1 februari werken op dinsdag, donderdag en vrijdag. Marieke van Wezel blijft in de praktijk op de maandagen. Patiënten van de praktijk ontvangen in januari bericht.

 • Vertrek huisarts Wendy Johnson

  Vertrek huisarts Wendy Johnson

  Tot mijn spijt moet ik u hier mededelen dat ik huisartsenpraktijk Zwanenkamp binnenkort zal verlaten. Mijn partner Thijs heeft namelijk een mooie baan gevonden in Nijmegen en we hebben als gezin besloten om naar die regio te gaan verhuizen. Zoals velen van u weten, hebben wij drie nog jonge kinderen (2, 5 en bijna 7 jaar oud) en op dit moment wonen wij ver weg van onze beide families. Omdat deze carrièrekans voor Thijs zich voordeed, de kinderen zich nu nog gemakkelijk kunnen aanpassen en we dan in de buurt van familie zullen wonen, hebben we dit moeilijke besluit in goed overleg genomen.

  Het gaat me aan het hart omdat ik de afgelopen jaren met grote inzet en veel plezier in de praktijk heb gewerkt, met het idee dat hier mijn toekomst lag. Dat toekomstbeeld moet ik nu bijstellen en ik zal mijn fijne collega’s en u, mijn patiënten, heel erg gaan missen. Niet iedereen ken ik even goed, maar met velen van u heb ik de afgelopen jaren de nodige leuke, maar soms ook minder leuke en ingrijpende dingen meegemaakt. Dat schept een band en maakt dat ik het contact met u allen zal gaan missen. Ik wil u danken voor het in mij gestelde vertrouwen en wens u allen het beste voor de toekomst, met een fijne collega als uw nieuwe huisarts.

  De hele maand november ben ik nog aanwezig (met uitzondering van 18 november i.v.m. Huisartsen Congres) en nog enkele losse dagen in december. Mocht ik u voor mijn vertrek niet meer persoonlijk spreken: het ga u goed!

  Met warme groet,

  Wendy Johnson

 • Veelgestelde vragen

  Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

  Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

 • Nuttige websites
 • Nieuwsbrief
 • Zorgkwaliteit

Medewerkers

Cora van Miltenburg

Cora van Miltenburg

Doktersassistente
Gerlinda Patist

Gerlinda Patist

Doktersassistente
Ilona Panday

Ilona Panday

Doktersassistente
Sylvia Mulder

Sylvia Mulder

Doktersassistente
Yvonne Dokter

Yvonne Dokter

Doktersassistente
Bram Stegeman

Bram Stegeman

Huisarts

Werkt op vrijdag

Aafje Ouwehand

Aafje Ouwehand

Huisarts

Werkt op maandag, woensdag en donderdag

Rinus Willemen

Rinus Willemen

Huisarts

Werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Marieke van Wezel

Marieke van Wezel

Huisarts

Werkt op maandag: (voor praktijk dokter Alikhil)

Shafiq Alikhil

Huisarts

Werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag

Ciska Posdijk

Ciska Posdijk

Praktijkverpleegkundige diabetes, longziekten, hart- en vaatziekten en ouderenzorg

Werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Lees meer

 

Diana de Wit

Praktijkverpleegkundige diabetes, longziekten, hart- en vaatziekten en ouderenzorg

Werkt op dinsdag en woensdag

Lees meer

Marike Jekel

Marike Jekel

Praktijkverpleegkundige geestelijke gezondheidszorg

Werkt op woensdag en donderdag

Marieke Lammersen

Marieke Lammersen

Praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Werkt op maandag, woensdag en donderdag de hele dag.
En dinsdag en vrijdag in de ochtend.

Nena van Toorn

Nena van Toorn

Praktijkverpleegkundige geestelijke gezondheidszorg jeugd

Werkt op dinsdag en donderdag

Ria van Egmond

Ria van Egmond

Administratief medewerkster

Werkt op dinsdag, woensdag en donderdag